ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА СТРАЖИЦИ

0
224

Вранеш положио вијенац на масовној гробници и на спомен обиљежју

У оквиру обиљежавања Дана општине Пљевља, 20. новембра, на Стражици су положени вијенци страдалим током Другог свјетског рата. Полагање вијенаца је почело тако што је предсједник општине др Дарио Вранеш, заједно са сарадницима, положио вијенац на масовну гробницу у којој су бачена тијела убијених припадника четничког покрета. Вранеш је са сарадницима прислужио и свијеће за погинуле припаднике овог покрета. Потом је комеморација на спомен обиљежју на Стражици почела тако што је предсједник општине положио вијенац и прислужио свијећу. Вијенац је положила предсједница Скупштине општине Јована Тошић, представници борачких организација и политичких партија. 

-Обиљежавамо данашњи дан као дан ослобођења нашег града у Другом свјетском рату, али и као Дан општине, казао је испред Организације бораца НОР-а Видоје Деспотовић

Предсједник Општине, др Дарио Вранеш је казао да очекује истинско помирење између грађана Пљеваља, да вјерује да ће се у наредном периоду истински поштовати све жртве Другог свјетског рата али је подвукао да се нада да се 20. новембар, последњи пут слави као дан општине. 

-Морамо поштовати све жртве. Оне који су погинули у четничком покрету и оне који су погинули у партизанском покрету. Они су се борили да би ми данас живјели у слободи, казао је Вранеш и изразио наду да долазе бољи дани са више поштовања према свим жртвама.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here