ЖУСТРА ПОЛЕМИКА СА РУКОВОДСТВОМ ЦГЕС-а ЗБОГ ИЗГРАДЊЕ ДАЛЕКОВОДА У ЂУРЂЕВИЋА ТАРИ

0
288

Др Вранеш: Заштитићемо животе и интересе Пљевљака по сваку цијену!

На иницијативу предсједника Општине Пљевља др Дарија Вранеша данас је у сали Скупштине општине Пљевља одржан састанак између руководства Црногорског електропреносног система (ЦГЕС) и мјештана села Ђурђевића Тара.

Састанак је протекао у жустрој полемици, у присуству предсједника Вранеша и одборника у Скупштини општине Пљевља.

Представници мјештана су изразили протест због најављене изградње далековода напонског нивоа 400 kV, истичући да је здравље људи који живе на том простору угрожено, те да је њихов опстанак доведен у питање.

Такође, најавили су радикализацију протеста уколико ЦГЕС покуша да, мимо њихове сагласности, приступи извођењу радова.

С друге стране, предсједник Одбора директора ЦГЕС-а Александар Мијушковић и извршни директор ове компаније Иван Асановић су настојали да убиједе мјештане како је изградња далековода оправдана и неопходна инвестиција која је потребна држави Црној Гори.

Предсједник Вранеш се у потпуности сагласио са ставовима мјештана, поручујући да ће он, као први човјек Општине Пљевља, заједно са својим суграђанима бранити животе, достојанство и интерес сваког Пљевљака.

  • Господо, свима је јасно да испод далековода нема живота. Далековод угрожава здравље људи и доводи у питање њихов опстанак. Ђурђевића Тара је простор од великог историјског и привредног значаја за нашу општину. Захтјеви мјештана морају да се испоштују. Нема градње далековода по планираној траси. Чак ни постојећи далековод нема употребну дозволу, што је апсурд сам по себи. Имамо алтернативне правце за изградњу. Господо, заобиђите село. Не интересује нас колико ће то коштати. Пљевљаци су зарадили толико новца за државу Црну Гору, а шта су заузврат добили? Ово су нова Пљевља на која ћете се морати навићи. Пљевља више никада неће служити за поткусуравање званичне Подгорице“, поручио је предсједник Вранеш и позвао руководство ЦГЕС-а да буду гости на предстојећој сједници Скупштине општине Пљевља која ће бити одржана 8. децембра.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here