ЗА ОДАБИР 10 ПРИПРАВНИКА ЈАВИЛО СЕ 48 КАНДИДАТА

0
268

На расписани конкурс за пријем 10 приправника у Службу за заштиту и спашавање јавило се чак 48 кандидата. Како смо сазнали у поменутој служби одабир кандидата ће се извршити у наредних десет дана, а према конкурсу кандидати се примају на шест мјесеци.
-Имамо 48 кандидата и могу рећи да је заинтересованост изузетно велика, казао је први човјек поменуте службе, Богдан Бојовић.
Бојовић је појаснио да се не ради о сталном запослењу већ о приправничког стажу који траје шест мјесеци. Са одрађивањем приправничког стажа кандидат стиче могућност да једног дана конкурише на послове у Служби за заштиту и спашавање. Са спровођењем овог програма, који се финансира новцем Општине Пљевља, ствара се могућност да се једног дана успјешно изаберу млађи радници за рад на пословима заштите и спашавања.
-Ствара се база за подмлађивање запослених радника. Деведесетих година наша служба је имала најмлађе раднике у читавој Црној Гори, а сада нам је најмлађи радник старости од 35 година, казао је Бојовић и додао да је један од услова за пријем да су кандидати млађи од 25 година.
Бојовић наводи да се у пљеваљској локалној управи размишља и о другом кругу пријема приправника, али како каже о пријему других приправника знаће се у наредном периоду.
-Заинтересованост нам је велика а ми имамо потребе да обезбједимо ваљане и способне спасиоце. С друге стране на послове у нашој служби не могу конкурисати лица која нису одрадила приправнички, казао је Бојовић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here