ПРЕДСТАВНИЦИ СТАМБЕНЕ ЗАДРУГЕ ПРОСВЈЕТНИХ РАДНИКА НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ

0
361

Предсједник општине Пљевља, др Дарио Вранеш одржао је конструктиван састанак са представницима стамбене задруге просвjетних радника Црне Горе „Солидарно” у вези са побољшањем стамбених услова просветних радника у Пљевљима. На састанку је постигнут договор о покретању иницијативе за додјелу парцеле на којој ће бити изграђени станови намијењени просвjетним радницима.
Стамбена задруга просвјетних радника Црне Горе „Солидарно” основана је 2002. године стекавши значајно искуство и примјетне резултате у стварању повољних услова за рјешавање стамбених питања просвјетних радника.
У Кабинету предсједника општине одржан је састанак са представницима стамбене задруге. Постигнут је договор о иницијативи за додјелу парцеле на којој ће бити изграђени станови намијењени просветарима.
Директор стамбене Задруге просвјетних радника Црне Горе, Зоран Станишић, изразио је захвалност предсједнику и општини Пљевља на подршци.
Нагласио је како је ова иницијатива изузетно важан корак ка побољшању стамбених услова просвjетних радника у нашој општини.
Станишић се захвалио и на брзој реакцији и пријему јер је то значајно питање за њих, за просвјетне раднике општине Пљевља.
-Ово је општина која заслужује пажњу јер ми смо још 2007. направили један стамбени објекат од 16 стамбених јединица, међутим већ је сада вријеме да са новим руководством разговарамо о новој парцели, новом стамбеном објекту за будуће генерације просвјетних радника. Сви знате да је дошло до смјене генерација, млади људи су ту, сјевер се развија, а најбољи начин како задржати младе људе је обезбиједити им стамбено питање. Наишли смо на разумијевање, градоначелник је са својим сарадницима дао чврсто убјеђење да постоји простор и да ћемо изнаћи рјешење да се нађе адекватна парцела за наше уважене просвjетне раднике и у то име им се још једном захваљујем и надам се да ћемо успјети то да реализујемо у наредном периоду, казао је Станишић.
Предсједник Општине је истакао да су просвјетни радници темељ сваког друштва те да ће локална самоуправа улагати напоре како би унаприједила њихов положај.
-Просвјетни радници у цијелом нашем друштву су неправедно маргинализовани. На просветарима стоји цијело друштво. Без просвјетних радника не може бити ни инжењера, ни љекара, адвоката, економиста, умјетника и ми морамо као држава и као локална управа, сви заједно, да се више посветимо просвjетним радницима, казао је Вранеш.
Општина Пљевља ће, на иницијативу предсједника општине, упутити захтјев да Скупштина општине одобри плац за просветаре.
Према ријечима предсједника иницијатива о додјели парцеле биће упућена Скупштини општине, а о њој ће се изјаснити одборници локалног парламента.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here