ПРВОГ ДЕЦЕМБРА ИСПЛАЋЕН ДЈЕЧИЈИ ДОДАТАК

0
265

Прва накнада у виду општинске помоћи породицама са дјецом исплаћена је 1. децембра. Исплата накнаде од 30 евра по дјетету обрадовала је малишане али и родитеље. Родитељи су посебно задовољни што је накнада исплаћена на самом почетку мјесеца.
-Моја дјеца примају дјечији додатак и од Државе. Нажалост Држава тридесет евра исплаћује половином мјесеца, а општина то ради у право вријеме, на почетку мјесеца, каже Милица и појашњава да јој 60 евра на почетку мјесеца за трошкове дјеце много значи.
-Свакако да ће добро доћи и дјечији додатак половином мјесеца, закључује Милица.
Исплати дјечијег додатка од стране пљеваљске локалне управе посебно су се обрадовали родитељи који нису запослени или оне породице у којима само један од родитеља ради. У неке породице додатак није стигао, јер су те породице кредитно задужене. Рата за кредит је повукла новац од додатка али ће новац остати онда када на рачун родитеља легне зарада.
-Све похвале за ову мјеру. Посебно локалној управи захвалност дугују незапослена лица. Много нам значи за дјецу овај додатак, казала нам је Борка и појаснила да је поменути додатак многе обрадовао.
Општина Пљевља је за ову намјену издвојила око 102 хиљаде евра. Како смо незванично дознали исплата децембарских додатка ће се извршити крајем мјесеца, прије новогодишњих празника.
На предлог предсједника Општине др Дариа Вранеша локални парламент је у септембру усвојио одлуку којом се обезбјеђује исплата дјечијег додатка у износу од 30 евра.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here