ПРЕДСЈЕДНИК ВРАНЕШ ПРИМИО ЧЛАНОВЕ ПОРОДИЦЕ ХЕРОЈА ЕЛДИНА ХРАПОВИЋА

0
429

Предсједник Општине Пљевља, др Дарио Вранеш примио је чланове породице Елдина Храповића, који је 27. јуна 1991. године погинуо у Словенији, вршећи официрску дужност.
Повод за пријем сестре Ервине и побратима Живка Пејовића везан је за утврђивање предлога за преименовање Бобовске улице у улицу Пилота Елдина Храповића.
Током разговора, предсједник Вранеш је истакао да се Храповић уписао у бесмртне Пљевљаке и да је обавеза грађана Пљеваља да поштују његово име. Он је Елдиновој сестри Ервини даривао књигу Последња линија одбране, коју је приредио Радан Николић и у којој је биографија пилота Храповића објављена под редним бројем један.
У име породице Храповић, Ервина је упутила захвалност представницима пљеваљске локалне управе и обећала да ће чланови ове породице доћи у Пљевља када буде свечано постављана табла са именом њеног брата.
Пуковник и побратим Елдина Храповића, Живко Пејовић је истакао да је Елдин био добар друг, официр и да је погинуо на бранику Отаџбине.
Елдин Храповић је био официр ЈНА. Хеликоптер којим је управљао, погођен је од стране припадника Територијалне одбране Словеније, док се враћао са граничног прелаза тадашње Југославије у базу. Храповић је био прва жртва ЈНА у грађанском рату у Словенији. У вријеме смрти имао је свега 26 година. Био је ожењен и имао је двоипогодишњу кћерку.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here