УВЕЋАНА НАКНАДА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

0
253

Измјенама и допунама одлуке о Мјесним заједницама предсједници мјесних заједница ће од јануара примати накнаду у износу од 110,8 евра. Према поменутој одлуци накнада је утврђена на износ од 25 процената најниже зараде у Црној Гори. На тај начин, са сваким повећањем најниже зараде, увећаваће се и накнада за предсједнике мјесних заједница. 

До измјене ове одлуке је дошло јер ранија накнада није могла да подмири основне трошкове рада мјесних заједница. Посебно су у незгодној позицији били предсједници удаљених сеоских заједница, који од накнаде нијесу били у могућности да покрију трошкове превоза до града. Ситуација у сеоским заједницама је отежана јер већ годинама не раде сеоске мјесне канцеларије у којима су предсједници могли добити основну помоћ при раду. 

Предсједници заједница ће у децембру мјесецу добити накнаду у износу од 55 евра, која се није увећавала од 2008. године, односно последњих 15 година. Општина Пљевља је подјељена на 29 мјесних заједница, односно право на накнаду има 29 предсједника.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here