УСВОЈЕН БУЏЕТ У ИЗНОСУ ОД 32,5 МИЛИОНА ЕВРА

0
365

Одборници пљеваљског локалног парламента, након вишечасовне расправе, усвојили су Буџет за наредну годину у износу од 32,5 милиона. За предложени буџетски план гласаo је 21 одборник већине, док су три одборника опозиције била против. 

Усвајању Буџета претходила је расправа у којој су одборници опозиције критиковали предлог буџета, а одборници већине оправдавали распоред  новчаних средстава. Из Демократске партије социјалиста истакли су да су претходне власти, које су чинили њихови кадрови, заслужне што је Буџет предложен у износу од 32,5 милиона евра. Према њиховим тврдњама из године у годину се преносио значајан износ новца, а притом су њихови кадрови издејствовали нове приходе за Општину. Из већине су одговорили да је нетрошење новца за реализацију бројних пројеката слабост власти. 

-Многе пројекте нисте реализовали, а новац је остао непотрошен, казао је одборник Демократа Милојица Тешовић. Одборник Нове српске демократије Вујо Грбовић је одбацио оптужбе да није довољно новца предвиђено за спорт, док је Марко Потпарић истакао да се буџет на вријеме предлаже и да ће се уредно реализовати. 

-Претходна власт буџет није на вријеме ни предлагала ни усвајала, а није ни реализовала буџет. Коначно се буџет опет на вријеме усваја, казао је Потпарић. Одборник Божидар Јеловац је казао да власт ДПС-а није трошила новац већ је исти пропадао на рачуну, а грађани су трпљели бројне тешкоће. 

Одборник Европе сад Миломир Дробњак је истакао да ће клуб одборника овог покрета подржати предложени буџет, казавши да је неопходно новац трошити, али и истовремено чувати. За Игора Јоксовића из Демократске Црне Горе није добро што локална  предузећа нису јаче подржана новчаним средствима из буџета. 

-Предузећа су изузетно у тешком стању, казао је Јоксовић уз објашњење да им је потребна новчана помоћ. 

За Хариса Алаваћа из редова ДПС-а добро је што су нека средства планирана, али није сигурно да ће те ставке бити реализоване. 

-За асфалтирање сеоских путева планирано је 2,8 милиона евра. Међутим, није добро ако се у наредној години доноси план, у 2025. распише тендер а да се асфалтирање врши годину дана касније, казао је Алаваћ. 

Буџетски план за 2024. годину, одборницима су презентовали предсједник Општине Дарио Вранеш и секретар Секретаријата за финасије Владан Аничић.


ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here