ВУК КЉАЈЕВИЋ ПРВА РОЂЕНА БЕБА У ЦРНОЈ ГОРИ

0
569

Вранеш даривао малишана са 500 евра и златником


Прва рођена беба у 2024. години у Црној Гори је Вук Кљајевић. Вук је треће дијете његових родитеља, мајке Данијеле и оца Илије Кљајевића. Кљајевићи живе у пљеваљском селу Ђурђевића Тара и како смо дознали од медицинског особља породиља је довезена у породилиште у 21 сат и 30 минута 31. децембра прошле године, а порођај се десио у другом минута иза поноћи.
-Ово је велики тријумф Пљеваља, јер ове године имамо прву рођену бебу у нашем граду. Заиста ово је велико и пријатно изненађење, казао је предсједник пљеваљске општине др Дарио Вранеш, који је у току ноћи посјетио породиљу и малог Вука, даривајући новорођенче испред локалне управе новчаним износом од 500 евра и златником на коме је изгравиран лик Свете Петке.
У пљеваљском породилишту током ноћи је владало велико расположење, јер су се први порођаји очекивали у касним сатима 1. или чак 2. јануара.
Предсједник пљеваљске општине др Дарио Вранеш увео је и нову праксу, да са сарадницима, током новогодишње ноћи, обилази оне службе које раде, без обзира што је празник. Тако је синоћ посјетио Завод за хитну медицинску помоћи, Интерно и Хируршко одјељење пљеваљске болнице, полицајце у дежурној служби, као и ватрогасце у Служби за заштиту и спашавање. Са свима њима се задржао у разговору, интересујући се за ситуацију у граду.


Љекари Миланко Терзић и Аднан Хаџиосмановић, као и друго медицинско особље, нису крили задовољство предсједниковом посјетом. Вранеш је обећао да ће таква пракса бити и у случају других празника.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here