САМО 13 УГОСТИТЕЉА СКЛОПИЛО УГОВОР О ПЛАЋАЊУ ЉЕТЊИХ БАШТИ

0
304

Двије баште плаћене без принудне наплате

На простору пљеваљске општине, током прошле године, само 13 угоститељских објеката плаћало је накнаду за коришћење јавних површина, односно за љетњу башту. Значајан број угоститеља избјегава да плати ову обавезу, јер је велики проблем што током љета има доста кишних дана. 

-Током 2023. године, Управа локалних јавних прихода је утврдила локалну комуналну таксу за привремено коришћење јавне површине за постављање љетње баште за 13 угоститељских објеката, а на основу одобрења за постављање љетње баште од стране Секретаријата за уређење простора, саопштено је из локалне Управе за приходе. 

Према подацима ове управе угоститељски објекти „Сан Ремо ДС“, „Миленијум ЈМ“, „Камелеон“, „Баила –Бар“, СУР „Хајат“, „Уневерзал траде“, „Водице 52“, „Фламинго –М“, СУР „Бењо“, „Миа К“, „Колосеум“, „YoqMi“ и „DaqDa“. 

Из поменуте управе наводе да је од 18. до 22. децембра прошле године, покренута принудна наплата за коришћење угоститељских башти. Такав поступак је покренут за 12 угоститељских објеката, док су два угоститељска објекта измирила своје обавезе. 

-СУР „Бењо“ и СУР „Хајат“ су прије покретања поступка принудне наплате исплатили своје обавезе, саопштено је из Управе локалних јавних прихода.  

Плаћање угоститељских башти се врши по метру квадратном. Цијене су различите у зависности од тога у којој се градској зони налази угоститески објекат. Тако се у седмој зони, закуп једног метра квадратног плаћа 2, а у првој 8,5 евра. Већина објката се налази у ужем центру града, односно у првој зони.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here