БИВШИ РАДНИЦИ ВЕКТРЕ ЈАКИЋ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ

0
211

На иницијативу бивших радника ДОО „Вектра Јакић” данас је одржан састанак са предсједником Општине Пљевља.

Ha лични захтјев Привредни суд разријешио је дужности стечајну управницу “Вектра Јакић“ Пљевља Бранкицу Мосуровић, и на ту позицију именовао Милоша Поповића из Подгорице.
Иако су радници првобитно позитивно реаговали на увођење стечаја који се годинама одлагао и надали коначној исплати заосталих зарада, то се до данас није десило.
Бивши радници су на данашњем састанку код предсједника Општине изразили забринутост за ситуацију у којој се налазе напомињући да је бивши директор Вектре Драган Брковић запосленима остао дужан између 15 и 40 зарада, а радни стаж им није повезан за четири године. Исплату заосталих зарада чека 150 бивших радника. Од тог броја 80 је поднијело тужбе, а само њих 20 је успјело да наплати потраживања.
-Учинићу све што је потребно како бих помогао бившим радницима који се више од шест година боре за своја права. Искористићу све ингеренције предсједника Општине и у рјешавање овог пробема укључити све челне људе у држави, почев од надлежних министара, премијера, па до предсједника државе, истакао је предсједник Вранеш и додао да је „Вектра Јакић” круцијални проблем Пљеваља те да се мора изнаћи начин да се покрене производња.
„Коначно је у Вектру уведен стечај, именован је стечајни управник, формирана нова Влада, именовани министри, тако да најзад имамо конкретан простор дјеловања и тачне адресе на које можемо да се обратимо по питању решавања проблема овог предузећа. Већ од идуће седмице ћемо тимски кренути са конкретним потезима“ закључио је Вранеш на крају састанка.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here