У РУДНИКУ УГЉА ОСАМ ВИСОКОШКОЛАЦА ОСТАЛО БЕЗ ПОСЛА

0
467

Министар Мујовић отишао у Подгорицу а радници на улицу

Иако је током протекле недјеље министар енергетике и рударства Саша Мујовић тврдио да отпуштање вишка радника из Рудника угља није ваљано решење, 17. јануар ће бити последњи радни дан за осам високошколаца. Наиме, осам високошколаца је одрадило приправнички стаж током прошле године у овој компанији. Потом су од тадашњег извршног директора Алена Штулића добили рјешења за рад на одређено вријеме. Почетком мјесеца су обавијештени да им уговори неће бити продужени. На тај начин осам високошкола ће остати без посла, односно биће упућени на улицу у сред зиме. 

Током протекле недјеље, министар Мујовић је посјетио Рудник угља, саопштивши да је на менаџменту да одлучи хоће ли доћи до отпуштања радника. Он се заложио за упослење радника на неким другим позицијама и против слања истих на улицу. 

Михаило Потпара има пуну подршку да ријеши садашње проблеме, казао је Мујовић и појаснио да финансијска ситуација није најбоља у Руднику угља, али да није толико ни лоша.

-Имамо податке да Рудника угља никада није остварио боље производне резултате од свог постајања, односно од 1952. године, казао је Мујовић истичући да је то можда и разлог што је значајан број запослених радника. 

У Пљевљима постоји страх да се у Рудник угља враћа вријеме када је извршни директор био Славољуб Попадић и када се менаџмент старао да профит компаније буде што већи. Тако је од 2014. до 2020. године дошло до смањења броја запослених, до повећања производње и до смањења зарада. Број запослених је у том времену пао на око 700 радника. У Подгорици су били изузетно задовољни, био је задовољан и тадашњи акционар у Руднику угља Ацо Ђукановић, док је пљеваљска омладина одлазила и док су Пљевља остајала без становништва. Хоће ли се поновити то вријеме остаје да се види.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here