ПОСЈЕТА ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ ДОМУ СТАРИХ „ПЉЕВЉА”

0
199

Предсједник Општине Пљевља, др Дарио Вранеш, заједно са секретарком Секретаријата за културу, социјална и друга питања, Сањом Ђондовић обишао је ЈУ Дом старих „Пљевља“ и Дневни боравак за одрасла и стара лица са инвалидитетом.

Предсједник је обишао све просторије Дома који пружа услугу смјештаја за 59 корисника и том приликом разговарао са директорицом Џенаном Муслић о функционисању Установе, условима рада и смјештаја, као и о заједничкој сарадњи локалне самоуправе и Дома старих. Такође, Вранеш је обишао и кориснике смјештене у Дому који су изразили задовољство условима и услугама које им се пружају.

Предсједник Општине и директорица ЈУ Дом старих „Пљевља” разговарали су о постојећем стању у Дому, као и о заједничкој сарадњи у наредном периоду како би се унаприједио квалитет пружања услуга корисницима.

-Данас смо обишли Дом за старе, изузетно битну Установу у нашем граду. У Црној Гори најстарије становништво послије Плужина је у Пљевљима. Много људи је старије животне доби. Није само питање социјалне категорије, једноставно деценијама млади људи из Пљеваља одлазе, нису имали посао, а родитељи који су им овде остали сада су већ у трећем добу. Опремљеност Дома је на веома завидном нивоу, а смјештајни капацитети су попуњени. Тренутно има 59 корисника од којих је 55 из Пљеваља. Само тај податак говори колико је Дом за старе битан за нашу општину. И убудуће ћемо као и до сада имати веома добру сарадњу, а Општина Пљевља ће у домену закона помоћи Дом за старе. Са директорицом Дома смо већ постигли неке заједничке договоре о планираним активностима. Ићи ћемо заједничким захтјевима ка Министарству рада и социјалног старања, привредницима, као и нашим људима који живе у иностранству. Помоћ Општине Пљевља у сваком случају неће изостати, већ напротив, урадићемо све да корисници старије животне доби имају квалитетну услугу, казао је др Вранеш.

Директорица Дома старих је истакла колико им значи сарадња са Општином, као и посјета предсједника током које је разговарао са корисницима.

-Радујемо се данашњој посјети предсједника која нашим корисницима јако значи. Значи и нама као менаџменту јер је предсједник видио услове у којима радимо, колико имамо смјештених корисника, као и садржаје који се са њима реализују. Очекујемо да у заједничким активностима имамо пуну подршку Општине што нам је и обећано овом приликом. Заједничка сарадња у будућем периоду биће нам од изузетног значаја.

Сарадња локалне самоуправе и ЈУ Дом старих „Пљевља” ће се на обострано задовољство наставити и у наредном периоду.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here