ТОПЛИФИКАЦИЈА ГРАДА ОПЕТ НА ЧЕКАЊУ

0
196

Усаглашава се пројектна документација

Иако су дата обећања да ће радови на топлификацији Пљеваља почети почетком марта, на терену нема никаквих активности. Према нашим сазнањима још увијек се ради на пројекту. Наводно, ови послови су приведени крају али нису завршени до половине марта, како је било речено у фебруару мјесецу.

Када је ријеч о пројекту, још увијек није завршен главни пројекат за прву дионицу, а за другу дионицу прве фазе није урађен ни идејни пројекат.

Главни пројекат за прву дионицу је требао да се заврши почетком године, а радови на постављању цијеви, до фабрике „Вектра Јакић“, већ је требало да буду у току.

Када је у питању друга дионица, неопходно је прво урадити идејни пројекат, па онда и главни пројекат. Потом слиједи добијање грађевинске дозволе и градња крака до садашње Топлане у Скерлићевој улици и крака према Спортској дворани „Ада“.

Док пројектна документација не буде завршена, чекаће се на постављање цијеви. Поставља се питање због чега за топлификацију није коришћен пројекат који је завршен 2000. године који је тада завршило предузеће „Косово пројект“? Поменути пројекат је обухватао и израду секундарне мреже и потпуну топлификацију града.

У причи око топлификације града не треба заборавити да је потребно изградити и нову топлану, која би се налазила негдје код Термоелектране и из које би се обезбјеђивала топлотна енергија када Термоелектрана обустави производњу.

Како је раније саопштено од челника Електропривреде али и премијера Милојка Спајића, прва фаза топлификације ће умјесто 2024. године бити завршена годину дана касније. Нова кашњења би могла да одгоде завршетак цјелокупног посла.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here