ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ УРУЧИО ЛАПТОПОВЕ НАГРАЂЕНИМ ГИМНАЗИЈАЛЦИМА

0
68

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш са сарадницима уручио је данас лаптопoве ученицима Гимназије Емилији Марић и Огњену Вранешу, као што је обећано приликом њихове посјете Кабинету. На Међународном такмичењу из информатике које је обухватало историјат рачунарства и основне дијелове рачунара „ИНФОС 2023“, Емилија и Огњен освојили су прво мјесто на републичком нивоу. Овом побједом квалификовали су се за међународни ниво такмичења. Награђени ученици  на челу са професорицом Мирком Попадић захвалили су се предсједнику на поклону и нагласили да ће им лаптопови значити за наставак учења и усавршавања у области информатике. 

Предсједник Вранеш је пожелио ученицима да својим знањем и залагањем наставе да представљају Пљевља и Гимназију „Танасије Пејатовић“ на најбољи могући начин. Такође, предсједник је истакао да ће овај поклон бити подстицај свим ученицима да улажу у своје образовање.

Током разговора, директорица Гимназије Бојана Грујић указала је на значај подршке локалне самоуправе и истакла да се нада да она неће изостати ни у будућим пројектима. У то име, предсједнику је уручена захвалница за новчане донације којима је несебично помагао рад школе. Директорица је напоменула да се мора константно улагати у образовни систем и радити на промоцији како талентованих ученика тако и култне пљеваљске Гимназије. 

Овом приликом предсједник Општине је обишао радове адаптације Свечане сале који се тренутно изводе. 

Локална самоуправа ће наставити да пружа подршку талентованим ученицима и ствара услове да се након завршених студија врате свом граду.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here