У НАСЕЉУ ШУЛА СТРАХУЈУ ОД ПАДА СТАБАЛА

0
161

Становници рударског насеља Шула траже да се што прије посјеку стабла која се налазе у непосредној близини станбених зграда и која услед јаких вјетрова могу да падну и да повриједе пролазнике. Поменута стабла су засађена прије неколико деценија, али услед нередовног одржавања прерасла су висину станбених зграда. Нека од стабала су се осушила па додатно постоји опасност од пада услед прољетних вјетрова.

-Нажалост у више наврата смо се обраћали за помоћ у Општину али нико није одржао дато обећање и стабла посјекао, каже члан Савјета мјесне заједнице Шула Беко Марковић уз објашњење да становници овог насеља уредно измирују све обавезе и редовно плаћају порез.  

Марковић позива представнике локалне управе да што прије предузму потребне радње како би се посјекла стабла и како би се отклонила опасност која постоји.

-Стабла су опасност и за нисконапонску мрежу. Постоји опасност да иста падну на стубове и да их поруше, каже Марковић.

Према његовим ријечима из ове заједнице се убирају значајни приходи, како од концесија на руду олова и цинка, тако и по основу еко накнаде и бројних пореза. С друге стране нико не води рачуна о становништву које живи у насељу и бројним селима.

-Општина Пљевља не смије да се овако односи према овом простору и становништву које овде живи. Ми то не заслужујемо и још једном позивам све надлежне службе да што прије реагују и да не избјегавају своје обавезе, каже Марковић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here