ПОБРАТИМИЛИ СЕ ПЉЕВЉА И УЖИЦЕ

0
135

На 14. сједници Скупштине општине Пљевља, на предлог предсједника Општине др Дарија Вранеша, једногласно је усвојена одлука о братимљењу два пријатељска града Пљеваља и Ужица. Ова два града припадају једном географском, етнографском и привредном региону, вијековима су дијелили сличну судбину, без обзира на границе.

Како је истакао др Вранеш, Пљевља и Ужице су у истој географској, економској, историјској, културолошкој  и привредној области, а Пљевља су чак у неком периоду и припадала Ужичком региону. Град Ужице је центар Златиборског округа, највећег у Републици Србији, а удаљен је свега 124 км од Пљеваља. Имајући у виду привредне могућности и природне и људске потенцијале, уз обострану добру вољу, оствариће се сарадња у области економије, привреде, науке, спорта, културе и умјетности. На овај начин стећи ће се и услови за покретање бројних заједничких пројеката из свих области друштвеног и привредног живота, а наши грађани потврдиће и званично пријатељство и братство које траје још од давнина.

„Надам се да ће се након братимљења са Ужицем то наставити и са осталим општинама у региону и да истински сви радимо за просперитет наше општине“, додао је Вранеш.

Скупштина града Ужица је претходно, на сједници одржаној 29. фебруара, прихватила предлог и донијела одлуку о успостављању сарадње између Града Ужица и Општине Пљевља.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here