МИНИСТРЕ, НЕ ЗАОБИЛАЗИТЕ ОПШТИНСКУ УПРАВУ

0
141

Стара народна изрека каже да пријатељ кад долази, на кућна врата улази, а они други траже споредне улазе. Пријатељи грађана Пљеваља би требало да дођу и да прво посјете Општину Пљевља, а не да обилазе локална предузећа, причају о развоју Пљеваља, а да у локалну управу уопште не дођу. Посебно је страшно када то чине министри из Владе, као што је случај са министром Мартиновићем. 

Питамо се шта се то дешава са младим министром туризма када обилази градски водовод и колектор, а заобилази Туристичку организацију и Секретаријат за привреду. Притом савјетује преко медија представнике локалне управе шта треба да раде, хвалећи се пословима које он није завршио.

Може ли се министрова посјета тумачити као туристичка шетња или званична посјета Општини Пљевља?

Све личи да поједини министри нису схватили да Влада треба да заступа интересе свих грађана, већ и даље мисле и својим поступцима показују да су партијске функције битније од државних и општинских институција. 

Свима је данас јасно да је министар Мартиновић прије неколико дана обилазио партијске функционере о трошку државе, не бавећи се послом за који је плаћен. 

Позивамо министра Мартиновића да се уозбиљи и да умјесто што иде по шумама и горама почне да ради посао за који прима новац. Уколико настави да иде од партијског члана до партијских функционера и портала, сигурни смо да неће у Влади бити након реконструкције, без обзира када ће се она десити.

Његово партијско скакутање ће га одвести тамо гдје су отишли функционери ДПС-а, који су на исти начин заобилазили локалну управу, стављајући партијске обавезе изнад обавеза државних органа власти.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here