ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА И ЕКО-ФОНДА

0
89

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш и директор Фонда за заштиту животне средине Драшко Бољевић потписали су данас Меморандум о сарадњи.

Овим документом утврђена су међусобна права и обавезе у циљу реализације заједничких пројеката, програма  и активности из области животне средине, климатских промјена и енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије. Сарадња између страна потписница Меморандума ће се заснивати на принципима партнерства, транспарентности и међусобног информисања. 

-Поред средстава обезбијеђених из буџета Општине Пљевља, држава је одобрила два и по милиона евра за термоенергетску ефикасност стамбених објеката у Пљевљима. Од 8 милиона евра одобрених од стране Европске уније, два милиона евра биће уложено у Пљевља и 500 000 евра од Еко-фонда. Морам да нагласим да смо ми прва Општина која у овој мјери сарађује са Еко-фондом. Резултате те сарадње могу видјети и наши грађани на конкретним примјерима. До сада је већ доста тога урађено када је у питању унапређење мјера енергетске ефикасности и мјера које се односе на заштиту животне средине. Ова сарадња је још један правац који Општина Пљевља отвара у циљу бољег и квалитетнијег живота грађана, навео је Вранеш.

Директор Еко-фонда, Драшко Бољевић, истакао је да му је драго што је направљен амбијент и креирана атмосфера која омогућава конформнији простор за будућу сарадњу и реализацију активности са Општином Пљевља.

-Задовољство ми је да смо потписали Меморандум о сарадњи са Општином Пљевља. Еко-фонд ће дио буџета циљано издвојити за унапређење мјера енергетске ефикасности за грађане општине Пљевља. Такође, реализоваћемо и остале активности у виду јавних конкурса на које ће Општина и локална предузећа моћи да се пријаве и на тај начин искористе средства. То су два правца дјеловања и сарадње са Општином Пљевља. Сарадња са једним локалним предузећем је већ остварена а данас ће се и озваничити. Наиме, ДОО „Чистоћа“ је конкурисало на јавни позив и на тај начин обезбиједило средства и набавило електрично возило за одвоз отпада, казао је Бољевић.

Потписивањем овог Меморандума озваничена је сарадња која је и до сада постојала између Општине Пљевља и Еко-фонда.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here