НЕКОМ ДУЖНИ 15 А НЕКОМ 16 ПЛАТА

0
715

Расте број неисплаћених зарада у Комуналним услугама

НЕКОМ ДУЖНИ 15 А НЕКОМ 16 ПЛАТА

Запослени у предузећу „Комуналне услуге“ наредне недјеље ће одлучити какве ће мјере предузети, односно донијети одлуку о штрајку. Како нам је рекао предсједник синдиката Вукадин Шљукић са данашњим даном 18 радника има зарађено 16 плата, док њих 32 чека 15 зарада. Шљукић каже да су 32 радника 3. априла примили једну плату, а да је њих 18 остало да чека. Крајем априла услиједила је блокада рачуна предузећа од Пореске управе  на износ од око 100 хиљада еура, чиме је онемогућено да запослени примају плате.

-Остављамо седам дана да се обезбједи макар уплата једне зараде. И тај рок је дугачак јер се радници налазе у веома тешкој материјалној ситуацији, казао је у изјави за “Дан“ Шљукић, уз појашњење да је једна група радника  покренула наплату зарада у износу од око 100 хиљада еура.  Шљукић је подвукао да без помоћи општине Пљевља не може бити опоравка овог предузећа.

-Директор је показао добру вољу и жељу да проблеме рјешава, али је очигледно да се без општинске помоћи проблеми не могу рјешити, казао је  Шљукић.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here