ПРАШИНА ГУШИ – ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА ЋУТИ

0
78

Последњих дана услед јаког јужног вјетра и огромних количина прашине која долази са депоније пепела и шљаке Маљевац, услови за живот у насељу Комине су неподношљиви. Вјетар са поменуте депоније носи прашину и на друга насеља у околини, али је тренутно најтеже у Коминима.

-Ово је страшно. Живот је овде немогућ. Гушимо се у прашини а нико ништа не предузима, казао нам је тамошњи предсједник Мјесне заједнице Горан Кнежевић
Кнежевић нам је казао да их је током дана посјетио предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш, као и да очекују реакцију Електропривреде.

-Звали су представнике Електропривреде али до сада нема реакција, казао је Кнежевић.

Дио депоније пепела и шљаке Маљевац је у потпуности сув и вјетар са тог дјела носи прашину на околна насеља. Како је последњих дана јака суша ситуација је посебно тешка.


На поменуту депонију од осамдесетих година пепео и шљака се одлажу из Термоелектране. Готово дa није било године када околна насеља нису имала проблем. Посебно је угрожено здравље људи а становници Збљева и Комина тврде да је изузетно велики број преминулих од тешких обољења дисајних органа.


Годишње се у Термоелектрани сагори око милион ипо тона угља. Од те количине угља трећина је пепео, који се одлаже на Маљевац.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here