ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ПОТПИСАО СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ПЉЕВАЉА, ГОРАЖДА И ЧАЈНИЧА

0
66

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш, посјетио је са сарадницима јуче Град Горажде, и том приликом заједно са градоначелником Горажда Ернестом Имамовићем и начелником Општине Чајниче Гораном Караџићем, потписао Споразум о сарадњи на пројектима од заједничког интереса.

Потписници Споразума ће координирати активности у вези израде и аплицирања пројеката на доступне прекограничне фондове Европске уније, као и остале фондове који подржавају прекограничне пројекте јединица локалне самоуправе.

Такође, потписници ће у складу са правним оквиром у којем дјелују, могућностима и интересима грађана, промовисати туристичке потенцијале Пљеваља, Чајнича и Горажда.

-Првенствено је неопходно радити на путној инфраструктури и повезивању градова, а истовремено на повезивању привредника, подстицају културе, спорта, отварању нових радних мјеста и запошљавању младих људи како би се спријечио тренд одлива становништва. Општина Пљевља је отворена за сарадњу са свим општинама у региону, а од нарочитог значаја је сарадња са општинама које се територијално наслањају једна на другу и које су повезане привредним, културним и економским везама. Надам се да ћемо у времену које је пред нама имати изузетно добру и корисну сарадњу, а све у циљу просперитета и развоја општина потписница Споразума- изјавио је предсједник Вранеш приликом потписивања Споразума.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here