ИСПИТАТИ КО СЈЕЧЕ СТАБЛА У НП ДУРМИТОР

0
183
Screenshot

Иако Управа за газдовање шумама и ловиштима не газдује шумама које се налазе на територији националних паркова, из Управе су позвали да се испита да ли су тачне медијске тврдње да се у Националном парку Дурмитор врши бесправна сјеча. Поручено је да постоји потреба да се све црногорске шуме заштите кроз заједничко и проактивно дјеловање свих надлежних институција.

– Неопходно је да кроз снажан системски одговор и међуресорну сарадњу искоријенимо све оне чиниоце који су годинама уназад деструктивно дјеловали на наш шумски фонд. Из тих разлога поручујемо, да ће у Управи имати подршку сви они који су заједно са нама спремни да се посвете одрживом развоју и управљању црногорским шумама и истински супротставе онима који уништавају црногорске шуме, поручено је из поменуте Управе и појашњено да ће и на други начин све радити, како би се заштитиле шуме. 

– У наредном периоду иницираћемо и заједничке активности Управе и ЈП „Национални паркови“ на заштити шума од поткорњака, а све у циљу заустављања његовог даљег ширења и спречавања даљег сушења шума, наводи се у саопштењу.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here