ОСНОВНО ДРЖАВНО ТУЖИЛАШТВО У ПЉЕВЉИМА ОДБАЦИЛО И ДРУГУ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ

0
87
Screenshot

Основно државно тужилаштво у Пљевљима одбацило је кривичну пријаву против предсједника Општине Дарија Вранеша због организовања свечане академије којом је обиљежен Дан државности Србије.

ОДТ је крајем фебруара формирало предмет по пријави коју су поднијели замјеник предсједника Социјалдемократске партије (СДП) Петар Оџић, генерални секретар Социјалдемократа (СД) Милош Челановић, потпредсједница Либералне партије (ЛП) Јелена Марковић и адвокат Бојан Вујовић.

– Обавјештавамо Вас да је Основно државно тужилаштво у Пљевљима, у предмету формираном поводом догађаја који описујете, спровело извиђајни поступак и донијело рјешење о одбацивању кривичне пријаве – наведено је у одговору Побједи који потписује државни тужилац и портпарол ОДТ у Пљевљима Иван Гачевић.

Према наводима кривичне пријаве, Дарију Вранешу се на терет стављало да је, између осталог, овим активностима имао „стварни циљ да општину Пљевља стави под дјелимични или потпуни суверенитет Републике Србије“, те да је тиме прекршио и законе и Устав Црне Горе. Такође, сматра се да је овим чином нарушио независност и територијалну цјелину Црне Горе”

Извор: Побједа

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here