ВРАНЕШ: СРБИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ СУ ЧВРСТО УЗ СРБЕ ИЗ СРБИЈЕ

0
219

Глас за резолуцију о Сребреници није воља народа у Црној Гори.


Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш, у изјави за Вечерње Новости, казао је да народ у Црној Гори не подржава да Влада подржи Резолуцију о геноциду у Сребреници. Вранеш, који је представљао српски народ из Црне Горе заједно са Миланом Кнежевићем, предсједником ДНП-а, на састанку са предсједником Александром Вучићем, предсједником Милорадом Додиком и патријархом Порфиријем, јасно је поручио да су Срби из Црне Горе уз Србе из Србије. Према његовим ријечима геноцид је током двадесетог вијека спроведен над српским народом, а у Сребреници се десио злочин који се не може оквалификовати као геноцид над Бошњацима.


-Знам сигурно да то није воља народа, можда је то политика, воља те Владе, али воља народа сигурно није, казао је Вранеш и појаснио да у Црној Гори опет долази до значајних подјела.


Вранеш је избегао да коментарише опозицију у Србији, али је јасно саопштио да очекује побједу на предстојећим изборима коалиције окупљене око Напредне странке и предсједника Александра Вучића.
-Мислим да ће предсједник Вучић убједљиво да побједи. Он добро води Србију, а најбоље то виде они који не живе овде. Сваки пут када дођемо видимо те промјене набоље. Друго, ко год ради добро за свој народ критикован је од стране неких амбасада. Критика неких амбасада је знак да радите добро за свој народ- казао је Вранеш који је јутрос присуствовао молитви у Храму Светог Саве на Врачару, којој је присуствовало цијело руководство Републике Србије и Републике Српске на челу са предсједницима Вучићем и Додиком.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here