СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ ПОДРЖАО ПРОТЕСТЕ ИСПРЕД СЈЕДИШТА ВЛАДЕ

0
231

Црном Гором владају школарци српских непријатеља

-Српски национални савјет Црне Горе подржао је одржавање протеста испред сједишта  Владе Црне Горе, који је заказан за 22. мај у 19 часова. Из ове организације је поручено да се приближава тренутак када ће актуелна власт довести у питање и поседњи промил части и достојанства Црне Горе.

-Чојство и јунаштво већ одавно постоје само у примјерима наших предака. Резолуција о геноциду у Сребреници, коју намјерава у име грађана да у Генералној скупштини Уједињених нација подржи Влада Црне Горе представља коначно посртање најчудеснијег и најупорнијег дијела српског народа који је вјековима знао како да на прави начин одговори најтежим изазовима, наводи се у саопштењу које је потписао предсједник Српског националног савјета Момчило Вуксановић.

-Огроман притисак непријатеља српског народа сручио се на државне институције Црне Горе у којима су, нажалост, завладали њихови школарци инсталирани кроз разне пројекте бесповратних помоћи и неразумљивих задуживања. Тако власт у Црној Гори већ деценијама не доноси најважније одлуке у складу са већинском вољом грађана што је њена и уставна обавеза, већ по благослову западних центара моћи. Промовисање нових националних симбола, преименовање српског језика, елиминација ћириличног писма, учлањење у НАТО савез, признање лажне државе Косово, увођење санкција Русији, намјера прихватања Резолуције о геноциду у Сребреници, гдје се српски народ жели приказати геноцидним и други, примјери су који показују да власт у Црној Гори није власт својих грађана него страних интереса. Нажалост и српска опозиција, бирајући мање зло, прихватила је, на изненађење својих бирача, све оне одлуке које је бивша власт доносила и спроводила противно интересима већине грађана у Црној Гори.   

-Подршка Резолуцији о генoциду у Сребреници превршила је сваку мјеру лицемјерја и понизности Владе и државних институција Црне Горе, наводи се у саопштењу и истиче да Српски национални савјет, заједно са српским народом у Црној Гори подржава Републику Србију и Републику Српску у настојањима да одбране територијални интегритет, част и достојанство српског народа уз чврсту опредијељеност да увијек будемо заједно у јединству и слози.

-Српски национални савјет, са својим сестринским организацијама,  учествоваће на протестима заказаним за 22. мај 2024. године у Подгорици, али и организовано на Свесрпском сабору 8. јуна 2024. године, поручено је из Српског националног савјета.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here