МЈЕШТАНИ РАНЧА ОГОРЧЕНИ НА ПОЛИЦИЈУ ЗБОГ ПОСТАВЉАЊА КАМЕРА

0
149

Камере постављене по приватним имањима

Мјештани села Ранче огорчени су понашањем Граничне полиције и спремају тужбе због постављања великог броја камера на њиховим имањима. Како тврде, полицајци су у овом пограничном селу према Републици Србији поставили низ камера и на тај им начин угрожавају приватност.  

-Камере су постављене већином на приватна имања мјештана, тако да гдје год крену у ливаду, пашњак или на извор по воду бивају снимљени и за њима убрзо долази гранична полиција. На овај начин мјештанима је нарушена приватност, наводи се у саопштењу  и појашњава да таква ситуација није прихватљива.

-Од Министарства унитрашњих послова тражимо рјешавање овог проблема, а ако се проблем не ријеши поднијећемо тужбе против истог, наводи се у саопштењу.

У Граничној полицији већ одавно нема довољно полицајаца за обезбјеђење границе. Слабо се врши пријем младих полицајаца а старији полицајци нису у могућности да патролирају у пограним селима. Да младих полицајаца слабије има и да доминирају полицајци са више од двадесет година радног стажа, може се примјетити и на самом граничном прелазу Ранче. Таква ситуација није на  граничном прелазу Србије, гдје су голобради полицајци убједљива већина.

Полиција се, према незваничним сазнањима, у последње вријеме опредјељује за постављање камера, јер такав начин обезбјеђења границе изискује мање новца.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here