МИГРАНТИ ХАРАЈУ, ДРЖАВА НЕМОЋНА ДА ЗАШТИТИ СТАНОВНИШТВО ПОГРАНИЧНИХ СЕЛА

0
154

Иако становници Потковача, Ковача и Поблаћа страхују за сопствену безбједност и безбједност своје имовине услед сталног проласка миграната из азијских земаља, адекватне заштите од Државе нема. Полицијске патроле се крећу главним саобраћајницама, а мигранти користе шумске и друге стазе да би стигли до границе са Републиком Српском. Посебно је занимљиво да се мигранти најчешће ноћу крећу, пјешачећи често од Пљеваља преко Бољанића према граници. У моментима када су лоши временски услови и када је неопходно наћи смјештај, мигранти проваљују у празне куће. У неколико наврата, последњих година, пар кућа је запаљено и уништено, а много више је било опљачканих стамбених објеката. 

Полиције иначе нема довољно да би могла на прави начин обезбиједити имовину становника поменутих села, а самим тим показује се и слабост Државе јер није у могућности да на овом простору ангажује јаче полицијске снаге. 

Мигранти се иначе слободно крећу и у самом граду. Током дана тргују и одмарају у граду, а ноћу у мањим и већим групама крећу према Ковачу и даље. Практично сваке ноћи се групе миграната могу срести на правцу према Ковачу како пјешаче. С друге стране становницима Ковача, Потковача и Поблаћа остаје да се сами старају о својој безбједности и безбједности њихове имовине.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here