ОПШТИНА ПЉЕВЉА РИЈЕШИЛА ПРОБЛЕМ СТАНОВНИШТВА СЕЛА РАНЧЕ И МЈЕШТАНА КРАЈ ВОЈНЕ КАСАРНЕ

0
214

Становници пљеваљског села Ранче више неће морати пролазити кроз црногорску граничну контролу како би стигли до својих домова. Општина Пљевља направила је приступни пут прије Граничног прелаза Ранче постављањем насипа.

Како је казао предсједник општине Пљевља др Дарио Вранеш, свакодневно чекање мјештана села Ранче на граничном прелазу како би стигли до својих домова, представљао је озбиљан вишегодишни проблем чије је рјешавање локална управа оцијенила као приоритетно.

„Иако је то била обавеза државе, ми као одговорни људи нисмо могли да гледамо како ови људи сваки дан пролазе гранични прелаз и чекају по неколико сати, да би дошли до својих кућа. Морали смо се укључити јер то су наши грађани. Ми смо овај проблем препознали као приоритет. Ја апелујем на државу да мора много више у неким ситуацијама да буде одговорнија према својим грађанима”, казао је Вранеш.

Мјештанин села Ранче, Владимир Гачевић је казао да су раније имали обећања да ће проблем бити ријешен, али да је остало само на томе.

Он се овом приликом захвалио Општини и предсједнику Вранешу који су препознали важност и напокон олакшали становништву села приступ до својих кућа.

„Овде смо проблем имали дугогодишњи, да кажем чак и деценијски. Сам проблем није био доласком на гранични прелаз, јер су нам овде из граничне полиције излазили у сусрет, пропуштали су нас без задржавања, али је проблем био сам долазак до граничног прелаза, поготово у љетњим мјесецима и у току туристичке сезоне. Желим да се захвалим предсједнику општине господину Дарију Вранешу који је одмах након једног нашег састанка кренуо у рјешавање овог проблема”, казао је Гачевић.

Сличан проблем имало је више домаћинстава која се налазе у близини војне касарне. Интервенцијом Општине и тај проблем је успјешно ријешен, па грађани који живе у том дијелу града више неће морати да круже 950 метара како би приступили домовима, већ је насут пут дужине 50 м који директно излази на главну саобраћајницу.

Радове на насипу путева изводило је општинско предузеће „Локални путеви”.

Извор: Телевизија Пљевља

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here