НОВА ЗАПЛИЈЕНА БЕСПРАВНО ПОСЈЕЧЕНИХ СТАБАЛА

0
187

У протекла два дана, службеници Управе за газдовање шумама и ловиштима у Подручној јединици Беране успјешно су открили и заплијенили бесправно посјечену грађу у неколико случајева, а пријаве су поднијете против познатих починилаца. Из поменуте Управе оштро осуђују поступање појединих лица, која су упутила пријетње руководиоцу ПЈ Беране.

  • У првом случају, чувар шума је открио камион без шумског жига и шумских плочица, против лица Т.Р. поднесена је пријава, а дрвни сортименти одузети.
  • У другом случају, чувар шума је открио, а полиција прегледом констатовала да су дрвни сортименти недозвољено стављени у саобраћајни промет из мјеста Цецуни којим газдује ПЈ Андријевица. Такође и ова дрвна маса је одузета и превезена на сигурну локацију, а лицу Н.О. затеченом у бесправној радњи поднијета пријава.
  • У трећем случају, на магистралном путу Беране – Андријевица у мјесту Градиунско поље, уочено је теретно возило натоварено огревним дрветом, такође без уредних доказа, обележавања сортимената, пријема и отпреме и без наплаћене обавезне таксе. У прекршају је затечен З. Ш. против кога су предузете радње, наводи се у саопштењу уз напомену да је након ових случајева усјешне заплијене бесправно посјеченог дрвета, у недељу вече, у два сата и осам минута, руководилац ПЈ Беране је добио телефонски позив са којег му је упућена пријетња због одговорног обављања посла и обавјештавања директора Управе “ Рајковића о свему “.
  • -Случај је пријављен полицији у Беранама, а на основу броја, лице које је звало и пријетило је пронађено и Н.Р. је процесуиран ОДТ- у у Беранама, наводи се у саопштењу.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here