КИЛОГРАМ ЖИВЕ МЈЕРЕ 4,5 А КИЛОГРАМ ЈАГЊЕЋЕГ МЕСА 12,5 ЕВРА

0
101

Сточари и потрошачи на губитку, кланичари профитирају

Иако су откупне цијене јагњади доживљеле пад у поређењу са почетком маја, цијене јагњећег меса у пљеваљским месарама нису снижене. Јагњеће месо се и даље продаје по дванаест и по евра, као што се продавало почетком маја, односно када се јагњетина теже набављала и када су се славиле бројне крсне славе и празници. Сада много већи број сточара нуди јагњад за продају, откупне цијене су пале са шест на четири и по евра, а килограм јагњећег меса и даље кошта дванаест и по евра. 

Истини за вољу, од веће и боље понуде грађани немају користи, јер се цијене не смањују. На највећем губитку су сточари, који су принуђени да продају јагњад по 4,5 евра док кланичари профитирају зарађујући на месу и јагњећим изнутрицама. 

Однос живе мјере и цијена меса је необичан и када је у питању цијена живе мјере телади и телећег меса. Тако откупне цијене телади се крећу од пет до пет и по евра, а килограм телећег меса са коситима се продаје дванаест и по евра. Килограм телећег бута, меса без костију, кошта чак седамнаест евра.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here