РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР ГАСИ ПОЖАР У ПЉЕВЉИМА

0
196
Screenshot

Уколко у току ноћних сати не дође до падавина које би угасиле масиван пожар који је захватио брдо Голубњу и шири се према граду, већ сјутра ће бити ангажован руски хеликоптер специјализован за гашење великих пожара. На основу меморандума потписаног између Сектора за ванредне ситуације Црне Горе и Србије, Сектор за ванредне ситуације Црне Горе има спремну агенду за помоћ колегама из Србије који посједују хеликоптер руске производње специјализован за гашење великих опожарених површина.

-На сталној смо вези са директором Директората за ванредне ситуације Црне Горе Миодрагом Бешевићем и става смо да ако у току ноћи не дође до највљених падавина затражимо помоћ од Директората за ванредне ситуације Републике Србије како би реаговали руским хеликоптером опремљеним најсавременијом опремом за гашење пожара. Тренутно пожар гаси један хеликоптер у власништву Војске Црне Горе и људство наше ватрогасне јединице, међутим очигледно је да је то недовољно. Пожар се шири, тренутно нису угрожени људи и објекти, међутим ако се хтино не реагује може доћи до несагледивих еколошких последица за сами град који је у облаку дима-коментар је предсједника Општине др Дарија Вранеша.

Пожар је прије два дана букнуо на брду Голубиња недалеко од самог центра града. И поред свих напора ватрогасне јединице Општине Пљевља не може се ставити под контролу. Од јуче је ангажован и један хеликоптер Војске Црне Горе чији је капацитет 1200 литара у једном лету. Очекујемо ноћ и падавине, а ако до тога не дође, спас руског хеликоптера из Србије.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here