ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР МИЛЕТА КЉАЈЕВИЋ 39 ГОДИНА СЛУЖИ БОГУ И НАРОДУ

0
359

Протојереј-ставрофор Милета Кљајевић, некадашњи парох пљеваљски и намјесник Српске православне цркве у Пљевљима, на празник Свете Тројице напунио је 39 година свештеничке службе. Прота Милета је рукоположен далеке 1985. године у манастиру Света Тројица. Рукоположење је тада извршио митрополит дабробосански Владислав.
Прота Милета је рођен у Ђурђевића Тари, завршио је школовање у Призренској богословији и дуги низ година је служио у Пљевљима.

2010. године прешао је у Подгорицу, гдје служи у цркви Светог Ђорђија. Често је у манастиру Острог, гдје има дежурства код моштију Светог Василија Острошког.

Говорећи о служби проте Милете, свештеник Мирчета Шљиванчанин је пожелио успјешно службу и у наредном периоду, казавши да прота изгледа као да има 39 година живота а не службе. Нагласио је да је у служби и даље ревносан и да му свештеничке обавезе никада тешко не падају. Прота Милета је захвалио свештенику Шљиванчанину, као и свим другим свештеницима, вјерујећем народу, поручивши да је лако бити добар свештеник међу добрим вјерницима.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here