ПОЧИЊЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА КУПОВИНУ ОГРЕВНОГ ДРВЕТА

0
119

На распродаји 44 708 кубика

Од 24. јуна грађани ће моћи подносити захтјев за набавку дрвета, огрева, за наредну годину. Како је саопштено из Управе за газдовање шумама и ловиштима пријаве се могу подносити у пословним просторијама свих подручних јединица Управе. 

ВД директора Управе за газдовање шумама и ловиштима, Милош Рајковић позвао је грађане да се пријаве за додјелу одређене количине огријевног дрвета, од 3 до 10 кубика, у зависности од потреба, по повољној цијени од 11 евра по кубику са урачунатим ПДВ-ом. Они грађани којима поднијети захтјев буде одобрен, потребно је да након уплате те таксе, о сопственом трошку ангажују некога да им додјељено дрво за огријев посјече и извуче из шуме.

-Очекујемо да ће се грађани одазвати овом нашем позиву, обзиром на велике финансијске повољности које им Управа за газдовање шумама и ловиштима нуди. Наиме, на основу ових цијена, примјера ради око 10 метара дрва за огријев наши грађани могу да набаве за мање од 85 евра, плус трошкови сјече и транспорта, што је много повољније од цијена које су до сад плаћали на црно илегалним препродавцима, гдје цијена једног метра износи између 60-70 евра. Рок за пријаву је до 10. јула 2024. године, до када грађани могу у свим пословним просторијама подручних јединица Управе предати захтјев. Захтјев мора садржати податке о подносиоцу, количину огријевног дрвета која се тражи, као и информацију да ли има своју приватну шуму и колико има чланова у заједници у којој живи. Свака подручна јединица мора примити захтјев, а у супротном, потребно је одмах да пријаве централи Управе ако наиђу на било какву опструкцију. Након провјера, грађани који испуњавају услове ће добити огријев, а укупна количина која ће се на овај начин подијелити износи 44.708 м³, на основу Програма газдовања шумама. На овај начин грађани ће моћи да на вријеме набаве огријевно дрво по повољној цијени, поручио је Рајковић.

Пљеваљске новости из прве руке!

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here