„ПРОЦУРИЛО“ У ПЉЕВАЉСКОЈ ТЕРМОЕЛЕКТРАНИ, СТРУЈА СТИЖЕ ИЗ УВОЗА

0
200

Јака бука, која прати свако искључење и укључење Термоелектране, данас је огласила Пљевљацима квар на овом енергетском постројењу. Истини за вољу данашња бука није толико дошла до изражаја, јер је око десет часова била доста јака грмљавина. Из Електропривреде су веома брзо саопштили да се ради о квару и да ће се наредних дана струја увозити, чиме се још једном признало да енергетске независности Црне Горе, без производње струје у пљеваљској Термоелектрани, нема.

-Термоелектрана „Пљевља” искључена је данас, око 10.10 часова, са електро мреже, након што је дошло до цурења воде на котлу. Према првим процјенама, највјероватније се ради о квару на економајзеру котла у којем се температуре крећу и до 500°C, тако да ће стручне екипе тек током сјутрашњег дана, када се котао охлади, бити у прилици да лоцирају квар због којег је Термоелектрана морала обуставити производњу, наводи се у саопштењу Електропривреде.

О узроку застоја и времену потребном за санацију котла јавност ће бити благовремено информисана, али најважније је да се застој у раду ТЕ „Пљевља”, није и неће одразити на снабдијевање наших купаца, с обзиром на то да смо недостајућу електричну енергију надомјестили из увоза, наводи се у саопштењу.

Квар у Термоелектрани у доброј мјери је изнадио све запослене, јер је овај производни објекат почео са радом прије седамнаест дана, након двомјесечног годишњег ремонта. Јесу ли извођачи радова, током ремонта подбацили, или се десио неизбјежан квар видјеће се у наредном периоду.

Добри познаваоци прилика кажу да су овакве појаве неизбјежне, јер је дошло до замора матерјала и добар дио постројења је дотрајао. Срећа је једино што се ради о руској опреми и изузетно квалитетним матерјалима. Да је другачије, кварови би били много чешћи.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here