КВАРОВЕ ОТКЛАЊАЈУ, РЕСТРИКЦИЈЕ У ВОДОСНАБДИЈЕВАЊУ УКИНУТЕ

0
129

Хоће ли бити рестрикција зависи од губитка воде и од падавина

Након што су запослени у пљеваљском „Водоводу“ отклонили неколико кварова на мрежи, из градског „Водовода“ су саопштили да су укинуте рестрикције у водоснабдјиевању на простору насеља Гуке. Како нам је казао извршни директор поменутог предузећа Младен Јаћимовић, прво су укинуте дневне, а последња два дана и ноћне рфестрикције. 

-На иницијативу ДОО „Водовод“ Пљевља, а уз финансијску помоћ оснивача – Општине Пљевља, ангажована је фирма „Пан инжењеринг“ из Чачка која савременим алатима и роботизованом техником прецизно открива мјесто губитка воде. Извршена је детекција великог броја кварова на хидроинфраструктури у нашем граду, па сходно томе запослени у „Водоводу“ раде на отклањању кварова, казао је Јаћимовић и појаснио да се већи број кварова налази на дијелу насеља Гуке. 

Према његовим ријечима један број цијеви је већ замијењен и значајно је смањен губитак воде у мрежи. Све је то довело до тога да воде има много више у базенима на Богишевцу и да се створе услови за укидање рестрикција. 

-У наредном периоду ћемо пратити ситуацију на терену. Често се дешава да се квар отклони на једном мјесту, а да дође до пуцања цијеви на другом мјесту. Цијеви су дотрајале и зато са сигурношћу не можемо рећи хоћемо ли моћи одржати ситуацију без рестрикција у неком дужем периоду. Јасно је да су губици воде на мрежи велики и да су неопходни послови већег обима како би се губитак воде смањио. Свакако битно је хоће ли бити падавина и у наредном периоду, казао је Јаћимовић. 

Раније је саопштено из „Водовода“ да анализа губитака на водоводној мрежи има за циљ доношење сета мјера за отклањање истих. Стручношћу запослених на терену и завидном организациом рада за кратак временски период планирана је санација већег броја детектованих кварова.

– „Водовод“ Пљевља је системски, адекватно и по први пут на овај начин приступио санацији техничких губитака. Сматрамо да је неопходно спровести значајне инвестиције по претходно утврђеним зонама водоснабдијевања и након спроведених активности, текућим одржавањем одржавати губитке на минималном нивоу што би дугорочно показало и значајне резултате ових активности, поручили су из ДОО „Водовод“ Пљевља.

Рестрикције у водоснабдијевању у насељу Гуке уведене су почетком јуна. Прво су уведене ноћне рестрикције од 23 до 6 часова. Потом су уведене и дневне рестрикције од 10 до 14 часова. Прије неколико дана укинуте су дневне рестрикције, а последња два дана нема ни ноћних рестрикција.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here