ПРЕДСЈЕДНИК ВРАНЕШ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЗХОНГ ГАНГ ГРУП У ВЕЗИ ИЗГРАДЊЕ ФАБРИКЕ ЦЕМЕНТА У ПЉЕВЉИМА

0
162

Данас је у скупштинској сали одржан састанак предсједника Oпштине Пљевља др Дарија Вранеша и његових сарадника са представницима далеко познате кинеске компаније Зхонг Ганг Груп на тему изградње фабрике цемента у Пљевљима.

У последњем периоду влада велико интересовање страних инвеститора за изградњу фабрике цемента у нашој Општини. Претходно је, прије око мјесец и по дана обављен разговор са Британском компанијом Чајтон Капитал која је такође изразила велико интересовање на ову тему. Кинеска компанија посједује неколико цементара широм свијета, а уписана је у Гинисову књигу рекорда за изградњу најкомплекснијег ауто-пута на свијету. 

Предсједник је са својим сарадницима упознао потенцијалне инвеститоре са могућношћу изградње фабрике, са огромним количинама лапорца на депонији које износе преко 100 милиона тона као и са високим квалитетом истог. Вранеш је навео да је ова инвестиција нужна за развој Пљеваља, као и Црне Горе јер би се добио веома тражени производ за потребе и Црне Горе и извоза у земље региона. Такође, изградњом фабрике запослило би се више стотина људи и био би ријешен један велики еколошки проблем. Господин Чанг који је директор поменуте кинеске компаније захвалио се на пријему упркос чињеници да је данас државни празник и нерадни дан и изјавио је како је изузетно задовољан протеклим састанком и да се ускоро нада новом сусрету уз очекивањe да се овај пројекат реализује.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here