ЗА ДЕСЕТ ДАНА У ПОБЛАЋУ МИГРАНТИ ОПЉАЧКАЛИ ВИШЕ ОД ДЕСЕТ КУЋА

0
171

Међу мигрантима има и оних који носе оружје

У последњих десет дана мигранти из азијских земаља, на подручју села Поблаће, опљачкали су више од десет кућа. Становници овог села тврде да постоји и једна група миграната која посједује оружје и која организује снабдијевање храном  остале групе које иду преко овог села према Републици Српској. Мјештани тврде да ситуација никад није била гора и да полиција непрекидно борави на подручју села. Мигранти који проваљују у куће више не бјеже од становника Поблаћа. Од чланова породице Газдић, у чије су куће мигранти провалили, дознали смо да је неколико миграната након провале више часова боравили испред куће. Притом, провалнике прате групе које се налазе у оближњим шумама. У ноћним сатима, галама и вика миграната по шумама, изазива страх код становништва. 

-Тачан податак не знам али је сасвим сигурно да је више од десет кућа, у последњих десет дана, опљачкано. То су све куће на подручју Поблаћа, казао је предсједник Мјесне заједнице Поблаће Горан Лаковић уз објашњење да често има сусрете са мигрантима. 

-Ради се о изузетно физички способним људима. То сам имао прилику да се увјерим прије неколико дана када су побјегли у шуму и на тај начин избјегли директан сусрет, казао је Лаковић. 

Група која је последњих дана проваљује у куће, најчешће из кућа носи храну, ако нађу новац или неке друге вриједности. Боравак у кућама искористе за допуну телефона. У кућама се оставља неред а многи предмети се уништавају. 

У читавој причи је занимљиво да се полиција по овом питању јавно не оглашава, иако је појачала присуство на терену.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here