МУСЛИМАНЕ И БОШЊАКЕ САМО МОГУ СПАСИТИ СРБИ

0
151

Говорећи на тему „Глобални и регионални односи ислама и православља” политички аналитичар Џевад Галијашевић је поручио да Муслимане и Бошњаке могу спасити само Срби. Он је истакао да би Муслимани и Бошњаци на нашим просторима могли да много тога науче од муслиманског свијета у Русији.
-У Русији тренутно живи тридесет милиона муслимана. Имају одличне односе са 150 милиона Руса. Тај примјер добрих односа треба створити и на овим просторима између муслимана и православних, казао је Галијашевић уз објашњење да данас у Русији има хиљаду и стотину џамија, као и да муслиманско становништво у тој држави ужива сва права али и да они Русију доживљавају као своју државу и спремни су да гину за њу.
Галијашевић је поручио да се ситуација у свијету мијења у корист Русије и њених савезника, Кине, Индије, Ирана и других, али да то једино не види муслиманско становништво на простору некадашње Југославије.
-Тако је било и током Другог свјетског рата. Муслимани су крајем 1943. године одлазили у Француску на обуку и ратовали су на страни Хитлера, а Хитлер је већ тада био поражен на свим битним бојиштима, казао је Галијашевић и додао да сада читав арапски свијет чека да их Русија ослободи од америчког утицаја, а муслимани на Балкану још увијек стоје на страни западних сила.

Историчар Салих Селимовић је подсјетио да су православни и муслимани на овим просторима истог порјекла, али да западне земље желе њихов сукоб .
-Аустрија је радила на том сукобу, касније Њемачка, а сада раде бројне западне службе, поручио је Селимовић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here