НЕПОЗНАТО ЛИЦЕ УНИШТИЛО ПЛАНТАЖУ ПИТОМИХ ЛИЈЕСКИ У СЕЛУ НАНГЕ

0
234

Уништавање лијески вршено у више наврата

Непознато лице, или лица, у пљеваљском селу Нанге, на имању Јеловаца, уништила су већину садница питомог љешњика. На простору од 1,2 хектра, још прије шест година засађено је преко 800 садница питомог љешњика. Саднице су пристигле за род али је непознато лице извршило ломљење грана на већини садница. Практично мање од двјеста садница није оштећено, односно без оштећења су остала само два реда садница на поменутој плантажи.

Према поломљеним гранама, види се да уништавање лијески није вршено у једном дану, већ у више наврата. Један број поломљених грана се већ осушио, а на појединим поломљеним  гранама лист је још увјек зелен.

Власници не живе у Нангама, већ повремено долазе на имање. Претходних година нису имали овакве проблеме. Сама плантажа је урађена по свим прописаним стандардима, обезбјеђена водом и електричном енергијом. Значајна су и друга улагања али очегледно да је неко имао намјеру да нанесе озбиљну штету.

Како смо сазнали од власника, случај није пријављен полицији. Власници о овим дешавањима нису ни јавно жељели да говоре.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here