ПРИВИЛЕГОВАНИ УГОСТИТЕЉИ ЗАПОСЈЕЛИ ТРОТОАРЕ

0
270

Пљеваљски угоститељи све чешће крше општинске прописе приликом постављања љетњих башти, не остављајући на тротарским површинама простор за пролазак пјешака. У таквим околностима, како тврде у Мрежи невладиних организација Сјевер, пјешаци пролазе кроз љетње баште или морају да иду коловозом, јер се на тротоарским површинама налазе столови. 

-Јасно се у општинским одлукама и рјешењима наводи да мора остати на тротоару простор за пјешаке, чија ширина не смије да буде мања од 1,2 метра. Нажалост то велики број угоститеља не поштује, а надлежне општинске службе не реагују, тврде у поменутој организацији уз објашњење да су пјешаци изложени разним опасностима и непријатностима. Посебно се истиче да пјешаци понекад морају да трпе полупијане госте, који им добацују или морају да сиђу са тротоара на коловоз. 

-Мајке са малом дјецом у колицима морају сићи са тротоара на коловоз, јер се на тротоару налазе угоститељски столови и други мобилијар. Такви примјери се срећу сваког дана. Питамо се због чега се доносе урбанистичко технички услови за коришћење јавних површина за постављање отворене баште, ако то бројни угоститељи не поштују. Можда постоје привилеговани угоститељи које нико не смије да контролише, наводи се у саопштењу.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here