ВОДЕ СВЕ МАЊЕ, СУША УЗИМА ДАНАК

0
130

Суша која већ дуго траје негативно утиче на водоснабдјевање градског поручја. Последњих дана чести су прекиди у снабдјевању водом, па су поред насеља Гуке, без воде у више наврата били и други дјелови града. Посебно је угрожен сам центар градске зоне, гдје су многи станари, који живе височије од другог спрата, били без воде или им је доток био изузетно лош. Из „Водовода“ објашњавају да су њихови радници на терену, да покушавају да избјегну потпуно затварање и увођење рестрикција, јер приликом пустања воде, услед дотрајалости водоводне мреже, долази до  пуцања цјеви и бројних кварова.

-У оваквим околностима „Водовод“ Пљевља поново апелује на суграђане да одговорно и рационално користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдијевању наших потрошача. „Водовод“ Пљевља у складу са својим овлашћењима предузеће све неопходне активности и мјере у циљу сузбијања ненамјенске потрошње воде како би систем водоснабдијевања града остао стабилан, поручују из поменутог предузећа.

Ситуација је изузетно тешка и када је у питању сеоско подручје. Многи сточари допремају воду из града, а посебно је тешко да се напоји стока и да се обезбједи вода за друге потребе.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here