ОБЈАВИТИ РЕЗУЛТАТЕ ПОПИСА

0
309

Предсједница Скупштине Главног града Јелена Боровинић Бојовић упутила је јавни позив Управи за статистику МОНСТАТ да објави резултате Пописа. Према њеним ријечима одлагање објављивања резултата Пописа становништва јесте превршило сваку прихватљиву мјеру и потпуно су оправдане све чешће реакције и критике на ову тему.

-МОНСТАТ је по закону обавезан да објави резултате пописа. Било какво нуђење нових изговора, не може оправдати оволико кашњење, то би само бацило нову сумњу на могућу опструкцију. Поштујте закон и објавите резултате Пописа”, објавила је Јелена Боровинић Бојовић на мрежи X.

Сличан позив је већ раније упутио предсједник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић, казавши да је неприхватљиво да је попис становништва завршен у децембру а да резултати још увјек нису објављени. 

Незванично се чују коментари да МОНСТАТ одуговлачи да саопшти резултате пописа, јер се током истог изузетно велики проценат становништва изјаснио да припада Српском народу. Притом је висок проценат оних који говоре српски језик и који припадају Српској православној цркви. Шпекулише се да поједине амбасаде врше притисак на актуелну Владу Црне Горе да се избјегне објављивање резултата. Наравно овакве тврдње налазе упориште у ранијем понашању земаља Европске уније и Сједињених Америчких Држава, јер исте никада нису осудиле гажење основних људских права српског народа у Црној Гори, од стране Владе ДПС-а, СД-еа и Бошњачке странке.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here