МОЛЕБАН ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

0
134

У цркви Свете Петке и у храму Светог великомученика Георгија служен је молебан за благословен почетак нове школске године.  Поменутом богослужењу присуствовао је велики број школараца и њихових родитеља.

-Молимо се да наша дјеца добију духа разума и духа мудрости, гдје ће научити и савладати све корисне науке, казао је протојереј –ставрофор Лзар Вељанчић истичући да поред школе дјеца имају и кућну школу и кућно васпитање. Он је нагласио да је најбитније да сви савладају обје школе, јер без кућног васпитања неће бити успјешни у стицању других наука, које уче у школама.

-Користим ову прилику да се у име наше Црквене општине захвалим свим наставницима и професорима што се труде да пренесу дјеци све што они знају. Заиста данас није лако радити посао просветног радника, казао је прота Вељанчић.

За све присутне школарце и њихове родитеље, припремљено је послужење, па је дружење настављено у црквеним портама и након молитве. Малиш су добили и прикладне поклоне у виду школског прибора. Молитви поводом почетка школске године присуствовао је и предсједник општине Пљевља Дарио Вранеш.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here