ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА ДАРИО ВРАНЕШ ПОКРЕЋЕ ПИТАЊЕ ГРАДСКОГ И ПРИГРАДСКОГ ПРЕВОЗА

0
731
Screenshot

Нова школска година не смије почети без организованог превоза

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш иницирао је рјешавање питања градског и приградског превоза путника. Како се наводи у саопштењу Вранеш је поручио да је неопходно што прије ријешити питање градског и приградског саобраћаја и да се више не смије дозволити да почне нова школска година а да питање превоза ученика и свих других грађана не буде ријешено. Према његовом мишљењу Пљевља се не могу даље развијати без организовања превоза путника, тако да се у наредном периоду морају створити сви услови за организовање превоза путника на територији цијеле општине.
-У предизборној кампањи 2022. године листа на којој је било и моје име дала је обећање да ће ријешити многа питања. Обећали смо давање дјечијег додатка, јак агробуџет за пољопривреднике, уреднији и сређенији град, бољу сеоску путну мрежу и многа тога. Једно од обећања је и рјешавање питања градског и приградског саобраћаја. Тада смо помињали бројне варијанте како треба ријешити ово питање. Помињали смо модел Прибоја и Пријепоља, гдје је приградски саобраћај у потпуности бесплатан. Говорило се ко и како ће вршити услуге. Тренутно не могу рећи како ћемо то питање ријешити јер ће рјешење тражити надлежни Секретаријат и надлежне службе, али са овом иницијативом покрећемо питање градског и приградског саобраћаја и то питање треба да се ријеши до почетка наредне школске године. Не смијемо више дозволити да школарци са сеоског подручја, посебно из оближњих села као што је Оџак, Вијенац, Отиловићи, Мрзовићи, Рабитље, Срданов Гроб, из приградских насеља Комини, насеља Гуке, Шевари и Радосавац, немају превоз већ да их возе њихови родитељи, да им плаћају такси услуге или да дјеца из градских и приградских насеља пјешаче, казао је Вранеш и додао да се за градски и приградски превоз интересују старија лица, запослени који живе у приградским насељима.
-Организовање градског и приградског превоза биће свима од користи. Посебно ћемо помоћи родитеље који свакодневно плаћају такси превоз из насеља Комини, Гуке, Радосавац или Шевари. Родитељи ће моћи, три или два и по евра, које дају свакодневно дјеци за такси да усмјере у друге сврхе. Родитељи често остављају своје послове да би из Брвенице, Љуће, Вијенца или неког другог села, довезли дијете до школе. Организовањем превоза школарци ће моћи сами да путују до школе, а родитељи ће то вријеме посветити другим пословима, казао је Вранеш и истакао да му је жеља да садашња општинска управа остане запамћена као управа која држи ријеч, која рјешава најтежа животна питања и која не скрива проблеме него их рјешава.
Вранеш упозорава да су Пљевља некада имала јак превоз из сеоског подручја, посебно из оближњих села, а да је потом тај превоз нестао и да су самим тим Пљевља постала пригушен град.
-Сада су Пљевља град без градског и приградског превоза. Ранији покушаји да се успостави превоз су пропали. Међутим, сада општинска управа мора да преузме терет на себе и да ово питање ријеши, јер без организовања превоза путника нема ни даљег развоја Пљеваља, поручио је Вранеш и појаснио да ће у наредном периоду надлежни Секретаријат рјешавати ово питање и да ће грађани на вријеме бити информисани о свим рјешењима.
-Знам да је неопходно вријеме да се ово питање ријеши. Посебно ће се слушати шта каже струка. Међутим, инсистираћу да се питање организовања градског и приградског превоза ријеши што прије, закључио је Вранеш.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here