АГЕНЦИЈА ЗА АУДИОВИЗУЕЛНУ МЕДИЈСКЕ УСЛУГЕ ДА ИСПОШТУЈЕ ЈЕЗИЧКУ РАВНОПРАВНОСТ

0
104

Српски национални савјет Црне Горе упутио је допис предсједнику Савјета и директорици АМУ како би се испоштовале Уставне норме и препоруке Заштитника људских права и слобода Црне Горе. У допису се посебно истиче да је неопходно испоштовати језичка равноправност и равноправност свих грађана.

-„Упознати смо са усвајањем Закона о аудиовизуелним медијским услугама и промјеном имена Агенције за електронске медије (АЕМ) у Агенцију за аудиовизуелне медијске услуге (АМУ).

Како ће Агенција за аудиовизуелне медијске услуге и даље спроводити своје надлежности непристрасно и транспаретно у циљу остваривања слободе изражавања и културне језичке разноврсности то Вас молимо да у складу са препорукама Заштитника људских права и слобода Црне Горе свој назив и визуелни идентитет прилагодите уставно-равноправном ћириличном писму како би у потпуности, у складу са Уставом и позитивним законодавством био заштићен културни идентитет, језичка разноврсност и равноправност грађана у Црној Гори“, наводи се у саопштењу које потписује предсједник Савјета др Момчило Вуксановић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here