ТЕНДЕРИ ПАДАЈУ, СТАНАРИ „ТРЕПЧЕ“ НА ГУБИТКУ

0
139

Станари стамбене здраде “Трепча”, у којој се налази 30 станбених јединица, незадовољни су радом Дирекције за изградњу Општине Пљевља у спровођењу активности на побољшању енергетске ефикасности. Према њиховим тврдњама тендери који се расписују за радове адаптације фасаде стално се поништавају. Станари вјерују да се исти квалитетно не припремају.

-Фирма из Подгорице ‘Д.о.о. Изомонт’ сваки пут по завршеном тендеру и избору фирме ‘Д.о.о. Техноградња’ из Пљеваља улаже жалбе коју сваки пут комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки из Подгорице усваја. Мишљења смо да су особе које раде у Дирекцији нестручне, да је просто немогуће да се праве пропусти у документацији и из других разлога да тендери падају, а станари зграде ‘Трепча’, са које фасада опада сваки дан и пријети да повриједи пролазнике, чекају, казао је управник зграде Горан Кнежевић.

Станари су незадовољни због не почињања радови на уређењу прилаза згради, за које је изабран извођач радова.

-Општина Пљевља је потписала уговор са Ерсте банком за издавање просторија у закуп које се налазе у згради ‘Трепча’ (бивши ДПС). Од станара су тражили сагласност за извођење радова у просторијама како би привели намјени објекат. Услов станара зграде био је са се уреди прилаз испред зграде као и тротоар, на шта је општина Пљевља пристала, расписала тендер и на тендеру прошла фирма ‘Д.о.о. Винг’ из Пљеваља која је почетком августа требало да почне радове.

Оно што је јако симптоматично је да нити тендер за зграду за адаптацију фасаде пролази, нити фирма која је за друге послове (уређење прилаза згради) прошла тендер, не почиње да ради, рекао је Кнежевић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here