РЕЗУЛТАТИ ПОПИСА КОМПРОМИС НА ШТЕТУ СРПСКОГ НАРОДА

0
117

Након објављивања пописних резултата из 2023. године из Српског националног савјета упозоравају на бројне нелогичности али и на чињеницу да се радило на постизању компромиса, који је јако штетан за српски народ.

-Без обзира на то што су резултати Пописа показали да су Срби по наведеним категоријама релативно већина, очигледно је да за српски народ у разним врстама изјашњавања већ дуги низ година нема демократије, правде и истине. Изјашњавање на Попису становништва, домаћинстава и станова из 2023. године очигледно је прилагођено одговарајућем тренутку како ни једна национална зајденица у Црној Гори не би осјећала незадовољство саопштеним резултатима. И најпростија анализа Пописа указује на низ резултатских нелогичности гдје се проценат Срба повећао за преко 4% а опао проценат говорника српског језика. Читав, готово једногодишњи, процес обрађивања резултата Пописа даје нам за право да размишљамо да се у овом процесу, као и на многим претходним, тежило постизању компромиса на очигледну штету српског народа, наводи се у саопштењу које је потписао предсједник Српског националног савјета Момчило Вуксановић.

-Као и претходних деценија, српском народу у Црној Гори предстоји грчевита борба за очување националног, културног, језичког и вјерског идентитета која најприје мора резултирати увођењем српског језика као службеног у свим државним институцијама у Црној Гори и афирмацијом Уставом гарантоване равноправности ћриличног писма, наводи се у саопштењу.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here