ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ ДА ДОБИЈУ АДЕКВАТНУ ЗАШТИТУ

0
25

Директор Опште болнице у Пљевљима Саша Грбовић оштро је осудио напад на љекара Илхана Турсумовића, затраживши од надлежних служби да заштите здравствене раднике. Грбовић је поручио  да овај случај није изолован, већ хроничан друштвени проблем.

-Овај насилни догађај узнемирио је све здравствене раднике као и цјелокупну пљеваљску јавност, упозоравајући нас на  крајње неповољан и незаштићен положај свих запослених у здравству. Наведени случај није изолован, већ хроничан друштвени проблем при коме се медицинско особље  сусреће са различитим облицима насиља, од вербалног – увреда и пријетњи, до физичког – које је у данашњем случају резултирало и наношењем тешких тјелесних повреда колеги Турсумовићу.

Стога, апелујемо на надлежне органе, првенствено полицију, тужилаштво и правосудни систем, али и на цјелокупно друштво да се предузму неопходне мјере како би здравствени радници добили адекватну заштиту и како би несметано могли обављати своју професију, поручио је Грбовић и нагласио  да је здравствена дјелатност по својој природи веома осјетљива и захтјевна, стога у циљу обезбјеђивања адекватних услова пружања и остваривања исте, неопходна је снажна друштвена потпора, како институционална тако и нормативна.

-Ово је још један од аларма да се напади на медицинске раднике инкриминишу и уврсте у кривично законодавство, како би се коначно стало у крај насиљу према запосленим у једној од најважнијих грана друштвене дјелатности – здравственом систему.

Надам се да ће наши апели, изазвани заиста незавидним положајем наше струке, уродити плодом и да ће се у најскоријем периоду кренути са рјешавањем овог горућег проблема.

Још једном најоштрије осуђујем овај чин насиља и колеги Турсумовићу желим брз опоравак, закључио је Грбовић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here