Предсједник Вранеш обишао повријеђеног у јучерашњем инциденту др Турсумовића

0
101

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш обишао је данас повријеђеног колегу др Илхана Турсумовића који се налази на лијечењу у интезивној јединици хируршког одјељења Опште болнице у Пљевљима.

„Најоштрије осуђујем јучерашњи напад на колегу др Турсумовића. Јучерашњи инцидент је аларм за државу да најхитније реагује и законским регулативама заштити све медицинске раднике. Свједоци смо свакодневних случајева напада на све медицинске раднике, не само љекаре, у свим општинама у Црној Гори. Посао медицинских радника је јако одговоран, тежак и стресан, то су људи за које не постоји радно вријеме и цијела друштвена заједница мора имати много више пажње и сензибилитета за њихов рад. Овом приликом, у име локалне управе и своје лично име изражавам подршку колеги Турсумовићу, његовој породици и свим колегама уз најискреније жеље за брз опоравак. Општина Пљевља цијени рад свих здравствених радника у нашој општини и пружа максималну подршку у домену својих могућности да створи амбијент за њихов бољи статус у друштву-изјавио је пресједник др Вранеш након обиласка др Турсумовића.

Др Илхан Турсумовић, угледни пљеваљкски неуропсихијатар у току јучерашњег дана нападнут је од стране пацијента и рањен са више убода ножем. Након двије операције налази се у интезивној јединици хируршког одјељења ОБ у Пљевљима и тренутно се налази у стабилном стању.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here